Gumiprofilok egy helyen
A Műszaki Gumigyártó Kft. többféle gumiterméket forgalmaz: szilikoncső, gumizsinór, tömítőprofil, hőfüggöny, szilikon - lemez, szalag és szivacs, szilikon szigetelő egyaránt megtalálható a kínálat közt!
Ütköző profiok
Ablakba vagy ajtóba szerelhető profilgumikat, szilikongumikat, szilikon csöveket, szilikon zsinórokat és lemezeket, illetve egyéb préstermékeket nálunk beszerezhet!
Speciális profilok
Ha önnek speciális gumi profilra, szilikon gumira, szilikon csőre, ragasztóra, szilikon tömítőre van szüksége, jó helyen jár!
Egyedi gumiprofilra van szüksége?
Nem probléma! Nálunk egyedi igénynek megfelelően legyártásra kerülnek a különleges gumi és szilikon alapanyagú lemezek, lapok, tömítők, préstermékek és gumi profilok is.
Gumibetét? Igen!
Gumibetétek, gumigyűrűk, szilikon tömítőgumik, NBR, CR tömítések, fém-gumi kötésű termékek, bakok, lábak, profilok egyaránt fellelhetőek kínálatunkban!
Egyéb gumiprofil termékek
Utólagosan beszerelhető profilok, teflongumi termékek, gumiütközők, szilikoncső termékek. Szüksége van valamelyikre? Lépjen velünk kapcsolatba!
Nagy méretű szilikonprofilok
Amennyiben önnek eltérő méretű profilgumira, vagy préstermékre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot! Tömítő- és szigetelő, nútba építhető, illetve nagyméretű speciális profilú gumibetéteket egyaránt forgalmazunk.
Cégünk elérhetőségei
Amennyiben gumi profilt gyártatna, a legjobb helyen jár. Keressen fel minket cégének egyedi igényével, és vállaljuk a kivitelezést és gyártást!

A nyersgumi ipari feldolgozása, a vulkanizálás

A nyersgumi megismerése után meg több mint száz esztendő mult el, amíg gyakorlati felhasználása lendületet vehetett. Ez az időpont a nyersgumi vulkanizálásának felfedezésével kezdődött. A vulkanizálás a gumi felhasználhatósága előtt igen nagy területet nyitott meg, melynek nagyságát legjobban jellemzi az a kimutatás, mely szerint a világ gummifogyasztása most már 650.000 tonna évenkint.

A gumi fizikai tulajdonságai közül - gyakorlati szempontból - legfontosabb az, hogy jellegzetes kolloid. Feloldható különféle petróleumpárlatokban, benzolban és annak alkylszármazékaiban, mentanhaloidokban, szénkénegben. Fagypont körül csontkeménnyé válik, a víz forrpontja táján viaszlágyságú lesz. Mechanikai hatások (pl. gyúrás, hengerlés) alatt bizonyos fokig elveszíti rugalmasságát és képlékeny lesz.

Kémiai tulajdonságai közül gyakorlati szempontból az a legfontosabb, hogy a nyersgumi bizonyos feltételek mellett kénnel egyesül. Arra nézve, hogy ez kémiai vagy fizikai egyesülés-e, eltérőek a vélemények. A magam részéről kémiainak tartom. Ezt a folyamatot, mikor a nyersgumi a kénnel egyesül, a gyakorlatban vulkanizálásnak nevezzük. A kénnel egyesült, vagyis vulkanizált gumi tulajdonságai lényegesen eltérők a nyersgumiétól.

A gumiból kb. 2 ½ % kén lekötése mellett a rendkívül rugalmas és nyúlékony úgynevezett csúzligumit kapunk, 25 % kén lekötése esetén pedig kagylós törésű ebonit lesz. Egyébként e két véglet között a lekötött kén mennyiségének megfelelően, ugrás nélkül az összes közbeeső keménységet és rugalmasságot felveszi. A vulkanizált gumi az előbb említett oldószerekben már nem oldható, a hőmérséklet változására nem oly érzékeny és az oxigén roncsoló hatásának jobban ellenáll.

A kénnel való egyesülésnek, vagyis vulkanizálásnak a gyakorlatban három módját alkalmazzuk. A legrégibb eljárás, amelyet 1839-ben Charles Goodyear fedezett fel, lényegében abban áll, hogy a nyersgumit kénvirággal összegyúrjuk és azután 125-150 C°-ra melegítjük. Goodyear ezzel az eljárással vetette meg alapját a jelenlegi gumiiparnak, amely eddig az időpontig csak olyan termékeket tudott előállítani, melyek nyersguminak összes rossz tulajdonságait magukkal vitték a fogyasztókhoz.

Goodyear eljárása gyári titok volt és így tulajdonképen Hancocknak köszönhetjük, hogy e titok közkinccsé lett, mert 1843-ban ő fedezte föl másodszor ezt az eljárást, amelyet azután szabadalmaztatott is.

Kapcsolat:                                                                                                                                                                                                                                       Cím

  • Telephely: 6120 Kiskunmajsa Félegyházi út 44.

  • Székhely:  6120 Kiskunmajsa, Szabó Ervin u. 22.

Telefon

  • +36-20-310-0198

Email

  • matosgabor@t-online.hu
  • info@profilgumik.hu

A    Műszaki   Gumigyártó Kft.  elkészíti

Ha kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni, forduljon hozzánk bizalommal. A kért gumiprofilokat előzetes egyeztetést követően legyártjuk önnek. Cégünk hatáskörébe tartozik még:

Írjon nekünk !

Név:
Email:
Telefon:
Üzenet: