Gumigyártás folyamata

Hogyan is készül el az ön számára szükséges gumi termék? Amennyiben érdekli, olvassa el az alábbi tömör, rövid leírást a gumi alapanyagú tömítők és profilok előállításáról. Ne feledje, a leírás tájékozató jellegű, amennyiben bővebb információra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, hívjon minket telefonon a +36-20-310-0198 -as telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@profilgumik.hu címre.

A folyamat

Minden minden gumiterméknek, -a profilgumi , szilikongumi, gumitömítők és egyéb gumitermékeknek-  alapanyaga is a kaucsuk. Ezt más alapanyagokkal összekeverve kapjuk a gumikeveréket.  Az ekkor még képlékeny, kevéssé rugalmas gumikeverékből a vulkanizálás folyamata után kapunk rugalmas gumit. A késztermék főbb tulajdonságait a gumikeverék összetétele határozza meg!

                   Az alapanyagok

Az alapanyagok közé tartoznak még a vulkanizálás hatóanyagai, öregedésgátlók, töltőanyagok, lágyítók és a cél végtermék specifikus egyéb anyagai. (Pl. textilváz, ráragasztott rögzítőelemek) Az így elkészült anyagot szerszámokkal és gépekkel munkáljuk meg a célnak megfelelően, így kapunk úgynevezett műszaki gumicikkeket : gumitömlők, gumitömítők, speciális profilú gumik, gumilemezek, szilikongumik, olaj és időjárásálló gumik.

                   Alapműveletek

Az alapanyagok összegyűjtése után az alábbi alapműveletek szükségesek ahhoz, hogy késztermékként előálljon a gumiprofil, a szilikoncső, NBR és CR tömítők illetve az egyéb, speciális gumik: keverékkészítés,  extrudálás, felépítés, vulkanizálás, fröccsöntés. Az alapműveletek végeztével a nyersterméket az erre a célra kialakított gépekkel formáljuk meg az ön kívánsága szerint.


Kapcsolat:                                                                                                                                                                                                                                       Cím

  • Telephely: 6120 Kiskunmajsa Félegyházi út 44.

  • Székhely:  6120 Kiskunmajsa, Szabó Ervin u. 22.

Telefon

  • +36-20-310-0198

Email

  • matosgabor@t-online.hu
  • info@profilgumik.hu

A    Műszaki   Gumigyártó Kft.  elkészíti

Ha kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni, forduljon hozzánk bizalommal. A kért gumiprofilokat előzetes egyeztetést követően legyártjuk önnek. Cégünk hatáskörébe tartozik még:

Írjon nekünk !

Név:
Email:
Telefon:
Üzenet: